Eğitim Sitesi

Göçebe Nedir? Göçebe Hakkında Kısaca Bilgi

Göçebe Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Göçebe:

Sürekli olarak belirli bir meskende oturmayan.

 

Tarih Terimi Olarak Göçebe:

Bir yerde kalıcı olarak yerleşmiş olmayıp mevsime veya başka koşullara bağlı olarak yer değiştiren topluluk.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Göçebe:

Değişik şartlara bağlı olarak belli bir yöre içinde çadır, hayvan ve öteki araçlarla birlikte yer değiştiren, yerleşik olmayan kimse veya topluluk.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Göçebe:

Değişik şartlara bağlı olarak belli bir yöre içinde çadır, hayvan ve öteki araçlarla yer değiştiren, yerleşik olmayan (kimse veya topluluk).

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Göçebe:

Değişik şartlara bağlı olarak belli bir yöre içinde çadır, hayvan ve öteki araçlarla yer değiştiren, yerleşik olmayan kimse veya topluluk; göçer, göçkün.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Doğal Döngü: Ekosistemlerin içinde ya da ekosistemler arasında oluşan süreçler.

    Atmosfer: Dünya'yı çepeçevre saran gaz örtüsüne atmosfer denir. Atmosferin alt sınırı, kara ve deniz yüzeyleriyle çakışır. Üst sınırını ise yerçekiminin etkisi belirler. Ekvator'dan kutuplara doğru yerçekimi arttığı için atmosferin şekli Dünya'nın şekli gibi küreseldir. Hava küre.

    Aşındırma: Yerkabuğunu oluşturan kayaçların, başta akarsular olmak üzere, rüzgar, dalga, buzul gibi çeşitli dış etmenlerle yıpratılıp, yerinden koparılmaları ya da eritilmeleridir.

    Çevre Değerlendirmesi: Bir eylemin ya da projenin çevre bakımından yararlı olup olmadığını ve çevre- sel etki raporunun hazırlanması gerekip gerekmediğini belirlemek amacıyla yapılan inceleme.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü