Eğitim Sitesi

Geç Minoa Nedir? Geç Minoa Hakkında Kısaca Bilgi

Geç Minoa Terimi Hakkında Bilgiler

Arkeoloji Terimi Olarak Geç Minoa:

Girit'te yaklaşık olarak M.Ö. 1650 ile M.Ö. 1450 yılları arasındaki 'Seramik Dönemi'ne verilen ad. Bu dönemde Girit Adası Yunanlıların egemenliği altına girmiştir.

 

    Benzer Arkeoloji Terimleri

    Decuriones: Roma'ya tabi kentlerin curia üyelerinin oluşturduğu soylular sınıfına verilen ad.

    Natüralizm: Sanat yapıtının doğal gerçekliğe uygun bir biçimde yapılmasını savunun anlayış. Batı sanatında Rönesans'la birlikte ortaya çıkan Natüralizm, çağımızın başına kadar etkili olmuştur. Natüralist üslup içinde nesneler doğadaki gibi, insan gözünün gördüğü gibi betimlenirler. Araştırıcılar natüralist üslubun ilk belirtilerin ıtalyan ressam Giotto'nun yapıtlarında bulurlar. Yine de natüralizmin en olgun anlatımı Rönesans sanatçılarının yapıtlarında görülür.

    Kaat'ı: Oyma. Herhangi bir şekil ya da yazının kağıt, deriden oyularak çıkartılmasıyla meydana getirilen bir süsleme sanatıdır. Oyulup çıkarılarak başka yere yapıştırılan kısma "Erkek oyma", oyulan kısma ise "dişi oyma" denilir.

    Apsis: 1- Kiliselerde koronun arkasında bulunan ve camilerdeki mihrap kısmının karşılığı olan, tonoz ya da kubbe ile örtülü bölüm. Kavisli duvar. 2- Bir mekânda yarım daire şeklinde yapılmış bölüm

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Arkeoloji Terimleri Sözlüğü