Eğitim Sitesi

Gamma Nedir? Gamma Hakkında Kısaca Bilgi

Gamma Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Gamma:

Dijital kamera dilinde, bir derece eğrisine göre bir resimdeki kontrast yani parlaklık değerinin bir nevi ölçümüdür ki buna göre kontrast düzeltilmesi yapılabilir. Yüksek kontrast yüksek gamma değerine sahip iken düşük kontrast düşük gamma değerine sahip olur.

 

Bilgisayar Terimi Olarak Gamma:

Orta tonlar. Ekranınızın Gamma ayarını, Photoshop klasöründeki Goodies'de bulunan Calibration'daki Gamma'yı Sistem Klasörü'ne atarak yapabilirsiniz. Standardı 1.8'dir. Renk sapmalarını Balance'daki RGB sürgülerle giderebilirsiniz.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    DX Ayarı: Film kasetlerinde bulunan ve film duyarlılığını otomatik olarak makineye aktaran sistem.

    Test baskı: Agrandisörde negatif görüntüyü fotoğraf kâğıdına basarken aynı fotoğraf kağıdı üzerine yan yana farklı pozlama sürelerinde olan birden çok baskı yapmak.

    Flash Memory Reader: Flash hafıza kartları olarak bilinen kartlardaki bilginin bilgisayar ortamına aktarılmasını sağlayan bir alettir. Kart okuyucu da denir. "Paralel", "USB" ve "Firewire" ile bilgisayara bağlanabilen modelleri olmakla birlikte, Compact Flash, Smart Media, Memory Stick, SD ve MMC kartları okuyabilen çoklu kart okuyucular da mevcuttur. Kart okuyucular kameranızdaki karta yazılmış olan bilginin bilgisayar ortamına hızlı ve kolay bir şekilde aktarılmasını sağlayan aletlerdir.

    Aile fotoğrafı: Aile bireylerinin bir arada bulunduğu fotoğraf.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü