Eğitim Sitesi

Fleksibilite Nedir? Fleksibilite Hakkında Kısaca Bilgi

Fleksibilite Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Fleksibilite:

Esneklik. Kaplamanın yük altında temel tabakası, alt temel tabakası ve taban seviyelerinde meydana gelebilecek değişimleri karşılayabilme yeteneğidir.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Fleksibilite:

Esneklik.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Fleksibilite:

Esneklik.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Çinko: Çinko mavimsi açık gri renkte olan bir metaldir. Simgesi Zn dir. Çinko, dünyada yıllık kullanım miktarı açısından demir, alüminyum, ve bakırdan sonra gelir. Korozyondan korunma amacıyla, çelik gibi diğer metallerin galvanize edilmesinde, pirinç, nikelli gümüş, değişik lehimler, alman gümüşü gibi alaşımların yapımında kullanılır.

    Denge: Bir mekana yerleştirilen nesnelerin bir araya gelip uyumlu kompozisyon oluşturduğu durumlarda kullanılan terimdir. Dengeyi simetrik nesnelerle sağlayabileceğiniz gibi, asimetrik nesnelerde de başarıyı yakalayabilirsiniz. Bunu örneklemek gerekirse, bir duvara yaslanan dolabın iki yanında avize sallanıyorsa, burada denge sağlanmış demektir. Bu simetrik dengeye örnektir. Bir şifonyerin sol tarafında çiçek desenli bir obje, sağ tarafında ise şamdan ve mum bulundurmak, asimetrik düzende dengeyi sağlamaktır.

    Plise Perde: Modern ev, ofis, restoran ve kış bahçesi gibi mekanlarda kullanılabilen, 2 cm enindeki kumaşın pile şeklinde ipler yardımıyla katlanarak toplanmasıyla çalışan, dekoratif kullanım kolaylığı olan perde türüdür. Kumaşın yukarı aşağı hareketini kolaylaştırıcı bir alt ray ağırlık çıtası ve perdeyi istenilen noktada durduran ip mekanizmasından ibaret bir sistemi vardır.

    Ayna: Işığı yansıtan, varlıkların görüntüsünü veren, cilalı ve sırlı cam.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü