Eğitim Sitesi

Flaş Yuvası Nedir? Flaş Yuvası Hakkında Kısaca Bilgi

Flaş Yuvası Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Flaş Yuvası:

Flaş iki türlü kullanılabilir, flaş kablosu ile ya da flaş yuvasına takılarak. Kızaklı tip flaşlar fotoğraf makinesinin üstünde yer alan yuvaya geçirilir ve her iki taraftaki akım ileticiler sayesinde flaş çalıştırılır.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Spot Metering: Bir pozlama çeşididir ve bir çok kamerada bu seçenek vardır. Kadrajlanan alanda genelde tek küçük bir noktayı hesap ederek pozlamanın yapıldığı bir pozlama tekniğidir.

    Sepya: Çeşitli kimyasal banyolarla fotoğraf baskısının kahverengi ve tonlarına boyanması işlemi.

    Parlaklık: Bir objenin aydınlık ve karanlık bölgeleri arasındaki dengedir. Parlaklık, değerler arasındaki farkların yoğunluğuna ilişkinken, kontrast en aydınlık ve en karanlık değerler arasındaki farktır.

    Diyafram Öncelikli Pozlama: 1- Birçok çekim koşulunda, belirli bir diyafram değerinin kullanımına ihtiyaç duyulabilir. Fotoğraf makinesinde diyafram öncelikli pozlama seçimi yapılırsa, diyafram açıklığı sabitlenir ve makine mevcut ışık koşullarına bağlı olarak uygun enstantaneyi verir. 2- Bu yarı otomatik fonksiyon ile fotoğrafçı diyafram değerini belirler, fotoğraf makinesi de doğru pozlama için bu değere karşılık gelen pozlama süresini (enstantane=Anlık) otomatik olarak ayarlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü