Eğitim Sitesi

Flamura-80 Nedir? Flamura-80 Hakkında Kısaca Bilgi

Flamura-80 Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Flamura-80:

Bitki boyu 80-85 cm dir. Kılçıklı ve beyaz başaklı bir çeşittir. Danesi orta irilikte olup, mat kırmızı renkli ve orta sert yapıdadır. Kışlık bir çeşit olup, soğuğa dayanıklılığı iyidir. Orta erkenci bir çeşittir. 1000 tane ağırlığı 40-42 gramdır. Sarı pasa orta hassas olup, kahverengi pasa orta dayanıklıdır. Tohumları sürmeye karşı dayanıklı olan ekmeklik kırmızı yarı sert buğday çeşidi.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Patojen: Enfeksiyona veya gıda zehirlenmesine neden olan mikroorganizmalardır.

    Sarı Kıvrım: Tohumun çimlenmesinde toprak yüzeyine çıkmasını etkileyen olumsuz şartlar bulunmaktadır. İşte bu olumsuz şartların etkisiyle çimlenen tohum toprak altında kalarak kıvrılır. Buna sarı kıvrım olayı denir. Sarı kıvrıma sert tabaka, kaymak tabakası ya da tohumun istenen ölçülerden daha derine ekilmesi sarı kıvrıma sebep olur.

    Pelemir (cephalaria syriaca): Yabancı ot tohumu.

    Çeltik: Karyopsis ile onu yapışmaksızın saran iç kavuz ve kapçıktan oluşur. Bu kavuzlar, çeltiğin harmanı sonunda da karyopsistan ayrılmaz. Kavuzlu ürüne çeltik adı verilir. Yalnız kavuzları soyulmuş fakat parlatma işlemi görmemiş daneye kargo, kabukları soyulmuş ve parlatma işlemi yapılmış nihai ürüne de pirinç denir. Genellikle Dünyada üretim bakımından buğday ve mısırdan sonra üçüncü sırayı alır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü