Eğitim Sitesi

Feng Shui Nedir? Feng Shui Hakkında Kısaca Bilgi

Feng Shui Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Feng Shui:

Sözcük anlamı "rüzgar ve su"dur. Rüzgar ve su, doğayı etkileyen iki akıcı elementtir. Feng Shui, yerküreyle uyum içinde yaşama sanatı ve pratiği anlamına gelir. Böylesine bir uyumu sağlamak için de her ortam için değişik teknikler kullanılır. Feng shui inanışına göre yaşamak ve çalışmak için doğru yeri seçerseniz yaşamınız neşe ve bollukla dolar. Yerkürenin rüzgarları ve sularıyla uyum içinde yaşamak kendimize mutlu, olumlu yaşamlar yaratmak anlamına gelir. Feng shui'nin bin yıllar öncesine dayanan bir tarihi vardır. Genel olarak yalnızca Doğu'da uygulanmış, Batı'da batıl inanç muamelesi görmüştür. 20. yüzyılda dünyada yayılmıştır ve şu anda tarihinde en popüler olduğu dönemi yaşamaktadır.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Feng Shui:

Yaşanılan iç ve dış mekânların yaşamı pozitif yönde etkilemesi için oluşturulan tekniklerdir. Feng Shui ile ortamdaki uyumu sağlamak amaçlanır. Sağlık, mutluluk, ilişki düzeni ve zenginlik hedeflenir.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Karyola: Üstüne yatağın yerleştirilmesi için ahşap veya metalden imal edilen mobilya çeşidi.

    Tasarım: 1. Tasarlamak işi veya tasarımlanan biçim. 2. Bir tasarlama eylemi sonucunda ortaya çıkan ve yapıtın gerçekleştirilmesi sırasında yönlendirici olan proje, çizim, maket gibi ürünlerin tümü. 3. Dizayn.

    Oluklar: Çatıların düz ya da eğik yüzeylerindeki yağış sularını toplayan yarım daire, dikdörtgen veya kare kesitli kanallardır. Oluklar, tek yüzeyli bir çatıda, çatının düşük kottaki tarafında; beşikörtüsü bir çatıda, çatının mahyaya paralel iki yanında; kırma çatıda ise tüm çatının çevresinde yer alır.

    Kesit: Esas giriş bitimi döşeme üst kodu ± 0.00 alınıp bütün farklı yüksekliklerin verilerek ve her blok için en az bir tanesinin hem merdiven hem de düşük döşemeden geçirilmesi gereken ve en az 2 adet çizilen düşey planlardır. Projenin büyüklüğüne göre 1/50 veya 1/100 ölçeğinde çizilir. Kesit planlarına baktığımızda kapı yüksekliği, pencere altı yüksekliği, pencere yüksekliği, oda içi duvar yüksekliği gibi gerekli yükseklikleri kolayca görebiliriz.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü