Eğitim Sitesi

Fanus Nedir? Fanus Hakkında Kısaca Bilgi

Fanus Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Fanus:

1- Süslü, ayaklı fener.
2- Saat, mikroskop gibi araçları tozdan korumak için üzerlerine kapatılan, yarım küre biçiminde cam kap.
3- Genellikle silindir biçiminde olan mum, gaz lambası gibi aydınlatma araçlarının çevresini kapatarak rüzgârdan koruyan cam muhafaza.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Gizli içerik: İçeriğin esas anlamı.

    Yakın Çağ: Fransız İhtilalı ile başlayıp günümüze kadar devam eden dönemdir.

    Milliyetçilik: Milliyetçilik; milletini sevmek, milletini yüceltmek, birlik ve beraberliğin korunması için çalışmaktır. . Atatürk milliyetçiliği, Türk ulusunun bağımsızlığını her şeyin üstünde tutar. Akılcıdır, gerçekçidir. Ortak vatan, dil ve kader birliği kavramları bu ilkeyle ilgilidir. Özellikleri: - Milli birlik ve beraberliği esas alır. - Milletini seven herkes ülkesinin kalkınması için çalışmalıdır. - Kendisini Türk ulusuna adayan herkes Türk'tür, ilkesini benimser. - Kaynağını Kurtuluş Savaşı oluşturur. Çünkü milliyetçilik ilkesi Kurtuluş Savaşı kazanılmasında etkin bir rol oynamıştır. - Birleştirici ve bütünleştiricidir. - Irkçılığa karşıdır: Türk ulusuna bağlı olan, kendini Türk sayan herkes Türk milletinin bireyidir

    Sivil Toplum Kuruluşu: Resmi kurumlar dışında ve bunlardan bağımsız olarak çalışan, politik, sosyal, kültürel, hukuki ve çevresel amaçları doğrultusunda çalışan kuruluşlardır. Üyelerini ve çalışanlarını gönüllülük usulüyle alırlar, kâr amacı gütmezler ve gelirlerini bağışlar ya da üyelik ödemeleri ile sağlarlar. Sivil toplum kuruluşları; oda, sendika vakıf ve dernek adı altında faaliyet gösterir. Vakıf ve dernekler, topluma yararlı bir hizmet geliştirmek için kurulmuş yasal topluluklardır ve herkese yardım etmek için kurulmuşlardır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü