Eğitim Sitesi

Eqipment Nedir? Eqipment Hakkında Kısaca Bilgi

Eqipment Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Eqipment:

Bir oyuncunun oyun süresince kullandığı, giydiği, yanında götürdüğü ya da taşıttığı malzemelerdir. Bir çukurun oynanışı sırasında, oynanan top ve topun bulunduğu yeri ya da drop edilecek noktayı belirtmeye yarayan ballmarks ya da tee gibi ufak cisimler bu tanımlamanın dışındadır. Oyun araçları tanımlaması motorlu ya da motorsuz golf arabalarını da içerir.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Water Hazard: Su engeli, deniz, göl, havuz, dere, hendek, yüzeysel drenaj kanalları ya da (içlerinde su bulunsun ya da bulunmasın) diğer açık su yatakları ve benzerleridir. Su engelinin sınırları dikey olarak aşağıya ve yukarıya doğru uzanır. Su engelinin sınırlarını belirleyen takoz ve çizgiler engelin içinde sayılır.

    Outside In: Vuruş yapılırken, Intended Line (Target Line) na göre club başının outside alanında inside alanına hareket etmesidir.

    Stableford: Kurallara göre tespit edilen puanlarla oynanan bir çeşit yarışma oyunudur.

    Caddie: Oyuncunun, oyun süresince club'larını taşıyan ve bunlarla ilgilenen, oyuncuya oyun sırasında kurallar çerçevesinde her konuda yardımcı olan kişidir. Caddie bir ya da birden fazla oyuncuya hizmet edebilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü