Eğitim Sitesi

Enerjinin Sakınımı (Korunumu) Yasası Nedir? Enerjinin Sakınımı (Korunumu) Yasası Hakkında Kısaca Bilgi

Enerjinin Sakınımı (Korunumu) Yasası Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Enerjinin Sakınımı (Korunumu) Yasası:

Bir temel fizik yasasıdır. Verilen herhangi bir sistemdeki enerji miktarı sabittir. Enerji ne vardan yok edilebilir, ne de yoktan var edilebilebilir, ancak bir biçimden ötekine dönüştürebilir.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Glisson Kapsülü: Karaciğerin üzerinde bulunan bağ dokudan oluşan örtü.

    Saprofit: 1. Ölü organizma ya da atık organik maddeleri ayrıştırarak besin sağlayan organizma. Çürükçül. Ayrıştırıcı. 2. Karbon ve enerjisini ölmüş organik maddelerden gelen besin maddelerini absorblayarak elde eden bir organizma. 3. Doğada ölmüş ya da çürümekte olan maddeleri hücre dışı enzimleri ile ayrıştırarak beslenen ve bu maddelerin besin içeriklerini bitkiler tarafından tekrar kullanılabilir yapıya dönüştürerek toprak yapısının iyileşmesini sağlayan mantar ve bakteriler. 4. Ölü canlılar veya organik maddeler üzerinden beslenen, çürükçül, ayrıştırıcı.

    Plankton: 1. Hemen hemen bütün sularda yaşayan küçük serbest yüzüşlü bitki ve hayvanlar. Planktonun fotosentez yapan üyelerine fitoplankton adı verilir. 2. Denizlerde ve tatlı sularda, suyun hareketi ile pasif olarak sürüklenen küçük organizmalar. 3. Suda yaşayan, hareket yeteneği akıntıya bağlı olan mikroskobik bitkisel ve hayvansal organizmalar.

    Nötr Atom: Elektron ve proton sayısı birbirine eşit olan atom.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü