Eğitim Sitesi

Dramatik Sanatlar Nedir? Dramatik Sanatlar Hakkında Kısaca Bilgi

Dramatik Sanatlar Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Dramatik Sanatlar:

İnsanın, eyleme dönüşmüş ifadelerle kendini veya bir olayı, bir olguyu anlattığı sanatlardır; tiyatro, opera, müzikal oyun, kukla gibi sahne sanatları, sinema, gölge oyunu gibi türleri buna örnek olarak gösterebiliriz.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Frontal (Alınsallık): Sanat yapıtında insan vücudunun ve özelliklede, omuzdan yukarısıyla başın tam ön cepheden betimlenmesi.

    Büst: 1- Heykel sanatında baş ile vücudun üst bölümünü gösteren heykel modeli. 2- Heykelcilikte başı, göğsü, bazen de omuzları içine alan sanat ürünü.

    Akademizm: Akademizm sözcüğü, bir sanat dalında her türden yeni atılımı yadsıyarak, değişmez olduğu varsayılan onaylanmış, standartlaşmış ilke ve kurallara uygun olarak çalışmak anlamında kullanılır. Yeni sanatsal arayışlara karşı çıkan bir tutumu ifade ettiği için, sözcük olumsuz niteliktedir. (Academicism)

    Yapımcılık: Konstrüktivizm de denir. 1920'lerde Moskova'da gelişen bir soyut sanat akımı. Sürdürülen soyut sanat tartışmalarında Laboratuvar sanatı anlayışına karşı Üretim sanatı nı savunan sanatçıların düşünceleri doğrultusunda gelişmiştir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü