Eğitim Sitesi

Doğrudan Yabancı Yatırım Nedir? Doğrudan Yabancı Yatırım Hakkında Kısaca Bilgi

Doğrudan Yabancı Yatırım Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Doğrudan Yabancı Yatırım:

Yatırımcının yerleşiği olduğu ekonomi dışındaki bir ekonomide bir işletmenin yönetimini kontrol ettiği veya yönetiminde söz sahibi olduğu uzun vadeli bir yatırım şeklidir. Doğrudan yabancı yatırımda, yatırımcının işletmenin sermayesinde %10 veya daha fazla paya sahip olması veya yönetimde söz sahibi olması esastır. (Foreign Direct Investment)

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Broker: 1- Alım ve satım işlemlerine belli bir komisyon karşılığı aracılık eden, işlemleri kendi adına ancak taraf olduğu kişi veya kurumlar hesabına yapan işlemcilere verilen isimdir. 2- Bireysel ve kurumsal olarak yatırımcı emirlerinin, döviz alım satımı aracılarıdır. Bazıları hizmetleri için komisyon alırlar.

    Sermaye Piyasası Kurulu(SPK): Temel görevleri sermaye piyasasının güven, açıklık ve kararlılık içinde çalışmasını; tasarruf sahiplerinin yani yatırımcıların hak ve yararlarının korunmasını sağlamak olan, yetkilerini kendi sorumluluğu altında bağımsız olarak kullanan, idari ve mali özerkliğe sahip düzenleyici kamu kurumu.

    Borç Kartı: Bakiyenin kararlaştırılan süre sonunda (genellikle bir ay) tamamen ödenmesini gerektiren bir ödeme kartı.

    Döviz Borsası: Döviz arz edenlerle döviz talep edenlerin karşılaştıkları, ulusal paraların birbirlerine çevrildikleri standartlaştırılmış piyasadır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü