Eğitim Sitesi

Daldırma Yöntemi Nedir? Daldırma Yöntemi Hakkında Kısaca Bilgi

Daldırma Yöntemi Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Daldırma Yöntemi:

Bazı bitkilerin yan dallarının uçları bitkiden ayrılmadan toprakla örtülüp gelişmeye bırakılabilir. Toprak altında kalan dallardan yeni kökler meydana gelir ve gelişir. Gelişimi yeter düzeye ulaştığında kesilerek ana bitkiden ayrılır. Bu şekilde üremeye daldırma yöntemi denir.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Mezozom: 1- Bakterinin üremesi sırasında bakteri zarından kıvrımlar yaparak meydana gelen mitokondri benzeri yapı. 2- Bazı prokaryot hücrelerde nükleotidin yakınında bulunan ve DNA'nın bağlanabileceği hücre girintisi. 3. Oksijenli solunum yapan bakterilerde hücre zarının hücre içine kıvrım yapmasıyla oluşan yapıdır. Mezozomlar, ökaryot hücrelerdeki mitokondrinin görevini yapar.

    Akondroplaziya: Yetersiz kemik oluşumuna ve cüceliğe neden olan kemik gelişim ve olgunlaşmasında kalıtsal bozukluk.

    Zooplankton: 1. Çok azı çıplak gözle görülebilen, genellikle mikroskop altında ayırt edilebilen, denizlerin ve tatlı suların yüzeyine yakın olarak bulunabilen hayvansal özelliklere sahip tüketici planktonlar. 2. Suyun hareketiyle pasif olarak sürüklenen hayvansal özellik gösteren planktonlar. 3. Hayvansal küçük deniz mikro canlıları. Hayvansal özellik gösteren planktonlar. Suda bulunan, hareket yeteneği akıntıya bağımlı olan hayvansal canlılara verilen ad.

    Foto-Ototrof: Işık enerjisini kullanarak, ihtiyacı olan organik besin maddelerini üretebilen canlılar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü