Eğitim Sitesi

Çalışan Öğrenci Uygulaması Nedir? Çalışan Öğrenci Uygulaması Hakkında Kısaca Bilgi

Çalışan Öğrenci Uygulaması Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak Çalışan Öğrenci Uygulaması:

Öğrenciler, bir yandan eğitimlerini sürdürürken diğer yandan üniversite içinde çalışma fırsatına sahiptirler. İlgi ve becerileri doğrultusunda, Çalışan öğrenci programına başvuran öğrenciler eğer üniversite içerisinde çalışmak isterlerse, ihtiyaçlar ve uygunlukları ölçüsünde değerlendirilirler.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    Senato: Üniversitelerde rektörün başkanlığında, rektör yardımcıları, dekanlar ve her fakülteden fakülte kurullarınca üç yıl için seçilecek birer öğretim üyesi ile rektörlüğe bağlı enstitü ve yüksekokul müdürlerinden oluşur. Senato, her eğitim-öğretim yılı başında ve sonunda olmak üzere yılda en az iki defa toplanır.

    Yerleştirme Puanı: Öğrencilerin AOBP'lerinin 0.15 ile meslek liseli öğrencilerin alan içi tercihlerinde ise 0.15+0.06 ile çarpılarak ham puana eklenmesiyle elde edilen puana yerleştirme puanı denir. Örneğin herhangi bir puan türünde Türkiye 1. olan bir aday aynı zamanda genel lisede okul birincisiyse YGS, LYS ve AOBP puanlarının en büyük değeri 500 olduğu için, yerleştirme puanının en büyük değeri : 500+(0.15 x 500)= 575 olacak.

    Öğrenim Harcı: Yükseköğretim öğrencilerinin her öğretim yılında, akademik takvimde belirtilen süreler içinde ödemek zorunda oldukları katkı payıdır. Örenim harcını ödemeyen öğrencilerin kayıt ve kayıt yenileme işlemleri yapılmaz.

    Ekstern Eğitim: Yükseköğretimin belirli dallarında devam zorunluluğu olmaksızın saadece yarıyıl içi ve sonu sınavlarına katılarak sürdürülen bir eğitim türüdür. Bu eğitimi izleyen öğrenciler ,ortak zorunlu dersler ile gerekli görülen bazı dersleri ,ilgili Yükseköğretim Kurumları'nca düzenlenen mesai saatleri dışındaki uygun saatlerde alırlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü