Öğrenim Harcı Terimi Hakkında Bilgiler
Üniversite Terimi Olarak Öğrenim Harcı:
Yükseköğretim öğrencilerinin her öğretim yılında, akademik takvimde belirtilen süreler içinde ödemek zorunda oldukları katkı payıdır. Örenim harcını ödemeyen öğrencilerin kayıt ve kayıt yenileme işlemleri yapılmaz.
Benzer Üniversite Terimleri
YÖK(Yüksek Öğretim Kurulu): Yükseköğretimle ilgili amaç ve ilkeleri belirlemek ve bütün yükseköğretim kurumlarının ve üst kuruluşlarının teşkilatlanma, işleyiş, görev, yetki ve sorumlulukları ile eğitim - öğretim, araştırma, yayım, öğretim elemanları, öğrenciler ve diğer personel ile ilgili esasları bir bütünlük içinde düzenlemek amacıyla oluşturulmuş bir devlet kurumudur.
Burs: 1- Bir yükseköğretim kurumunda okumaya hak kazanmış başarılı ve/veya ihtiyaç sahibi öğrencilere, devlet kurumları, özel şirketler, dernekler, vakıflar tarafından verilen karşılıksız paradır. 2- Üniversite öğrencilerinden ihtiyacı olanlara ya da başarılı öğrencilere çeşitli kurum, kuruluş ya da kişiler tarafından verilen karşılıksız eğitim yardımlarıdır. Üniversitenin bulunduğu illerde burs imkanları bulunduğu gibi, Türkiye genelinde burs veren yerler de bulunmaktadır. Bunlardan başbakanlık bursu en çok bilinenlerdendir. Burslar geri ödemesizdir.
Öğretim Yılı: Genellikle Eylül ayında başlayıp Mayıs ayına kadar süren resmi ders süresi. Değişen uzunlukta, yarıyıl (sömestr), üç aylık dönemler (trimestr) veya öğretim yılının dörtte birine tekabül eden dönemlere bölünebilir.
Bilim Sınavı: Yüksek lisans başvuru aşamasında bazı programların başvuran öğrencilere uyguladığı, programla ilgili genel bilgilerin test edildiği genellikle yazılı uygulanan sınav.
Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.
- Güvenli Yaşam / Doğal Afet Terimleri Sözlüğü
- Perdecilik Terimleri Sözlüğü
- Voleybol Terimleri Sözlüğü
- Fen Bilimleri Terimleri Sözlüğü
- Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimleri Sözlüğü
- Mutfak - Yemek Terimleri Sözlüğü
- Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü
- Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü
- Bilgisayar Terimleri Sözlüğü
- TERİMLER SÖZLÜĞÜ ANA SAYFA