Eğitim Sitesi

Öğrenim Harcı Nedir? Öğrenim Harcı Hakkında Kısaca Bilgi

Öğrenim Harcı Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak Öğrenim Harcı:

Yükseköğretim öğrencilerinin her öğretim yılında, akademik takvimde belirtilen süreler içinde ödemek zorunda oldukları katkı payıdır. Örenim harcını ödemeyen öğrencilerin kayıt ve kayıt yenileme işlemleri yapılmaz.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    Yabancı Dil: Üniversitelerin Yabancı Diller Yüksekokulu, Fakülte ve Bölümlerin talepleri doğrultusunda farklı saat / hafta programlar halinde dil dersleri açmaktadır. İyi bir mesleki eğitimin yansıra bir / birden fazla yabancı dil becerisi de kazanarak, geleceğin çağdaş birer ferdi olarak toplumda yer almanızı sağlar.

    Enstitü: Bir üniversiteye bağlı veya bağımsız bir kuruluş olarak genellikle araştırma yapan ve bazı durumlarda öğretime de yer veren eğitim kurumu.

    Kredi Yurtlar Kurumu (KYK): Yüksek Öğretim kurumlarına yerleşme başarısını gösteren ve belirli şartları taşıyan öğrencilere, burs, öğrenim kredisi, harç kredisi ve barınma imkânı sağlayan kurumdur. Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun amacı yüksek öğrenim öğrencilerinin; çağdaş ve güvenilir barınma, beslenme, kredi/burs hizmetleriyle öğrenimlerine; sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle kişisel gelişimlerine katkıda bulunmaktır.

    Tez: 1. Yüksek Öğretim Kurumlarında öğrencilerin veya öğretim üyelerinin hazırlayıp, akademisyenlerden oluşan bir heyet önünde savundukları bilimsel esere tez denir. 2. Bilimsel yöntemde belli ön bilgilere dayanılarak, henüz kanıtlanmamış fakat mevcut bilgilerle mantıksal olarak çelişmeyen, bilimsel araştırma sürecinde doğrulanmaya çalışılan düşüncelerdir. 3. Lisans veya master derecesi için bir adayın belirli bir konu üzerinde yaptığı araştırmanın sonuçlarını içeren yazılı çalışma.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü