Eğitim Sitesi

Buhran Nedir? Buhran Hakkında Kısaca Bilgi

Buhran Terimi Hakkında Bilgiler

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Buhran:

Bir ülkede veya ülkeler arasında toplumun veya bir kuruluşun yaşamında görülen güç dönem.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Buhran:

Tehlikeli sonuç doğurabilecek gerginlik, bunalım, kriz.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Buhran:

Ruhi sıkıntı, bir işin, bir olayın geldiği karışık safha, içinden çıkılması zor durum.

 

    Benzer Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimleri

    Zeytin Dalı Operasyonu: Türkiye'nin ulusal güvenliğini korumak amacıyla BM sözleşmesinin 51. maddesi çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin Afrin bölgesindeki PKK/PYD/YPG ve DEAŞ hedeflerine yönelik düzenlenen operasyon.

    1973 Petrol Krizi: 15 Ekim 1973 tarihinde Petrol İhraç Eden Arap Ülkeleri Birliğinin OAPEC (OAPEC, OPEC üyesi Arap ülkeleriyle Mısır ve Suriye'den oluşur) Yom Kippur Savaşı'nda ABD'nin İsrail Ordusuna destek vermesine karşılık olarak; Arap-İsrail savaşlarında İsrail'e destek veren Avrupa ve ABD'yi cezalandırmak, dünya kamuoyunun ilgisini Filistin meselesine çekmek, İsrail üzerinde baskı oluşturmak ve petrol ihraç eden Arap ülkelerinin (OAPEC) gelirlerini artırmak amacıyla petrol üretimini azaltmak yerine fiyatları artırma yoluna gitmesi ile (1973'te 2,59 dolarken 1974’te 11,65 dolara yükseldi) ilan ettiği petrol ambargosudur.

    AB: Avrupa Ekonomik Topluluğu, 7 Şubat 1992'te imzalanan ve 1993'te yürürlüğe giren Maastricht Antlaşması'nın imzalanmasıyla Avrupa Birliği adını almıştır.

    Yeşil Hat: Kıbrıs'ta Kanlı Noel olaylarından sonra 27 Aralık 1963 tarihinde, üç garantör ülkenin askerlerinden oluşan Barışı Koruma Kuvveti oluşturuldu. İngiliz generalin harita üzerinde yeşil bir kalemle çizdiği çizgiyle Lefkoşe 30 Aralık 1963'te ikiye ayrıldı. Bu tarihten itibaren bu sınır Yeşil Hat olarak adlandırıldı

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimleri Sözlüğü