Eğitim Sitesi

Break / Borrow Nedir? Break / Borrow Hakkında Kısaca Bilgi

Break / Borrow Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Break / Borrow:

Green'deki eğimlerden dolayı düzgün yönünden sağa - sola sapan putting vuruşuna verilen addır.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Bunker: Amerikalılar bunker için sand trap deyiminide kullanırlar. Bunker, özel olarak hazırlanmış, içerisindeki toprak ve çim örtüsü alınarak kum yada benzeri malzeme ile doldurulmuş bir engel çukurudur. Üç çeşit bunker vardır. Greenside Bunker Green çevresindedir. Fairway Bunker Fairway üzerindedir. Coss Bunker Fairway doğrultusunu dik olarak kesen bunker'dır.

    Flier: Vuruş yapıldığında topun normelden çok daha uzağa gitmesidir. Bu, topun club yüzünden spin almaması sebebiyle meydana gelir. Daha ziyade rough’dan ya da ıslak çimen üzerinde yapılan vuruşlarda görülür. Sebebi, çimenin topla club yüzündeki groove’ların arasına girerek topun spin almasına mani olmasıdır.

    Draw: 1. Topa hedef doğrultusunda anti - clockwise spin etkisiyle sağdan sola doğru hafifçe bir kavis yaptırılan vuruş şeklidir. (Tarif sağ elle vuruş yapanlar içindir) 2. Draw: Sağ elini kullananlar için, topun sağdan sola doğru hafif kavis yaparak atılmasıdır. Sol elini kullananlar için tam tersidir.

    Tee - Golf Tee: Teeing ground dan vuruş yaparken topu yerden yüksekte tutmaya yarayan 3 -5 cm'lik tahta ya da plastik çivilerdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü