Eğitim Sitesi

Blog Nedir? Blog Hakkında Kısaca Bilgi

Blog Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak Blog:

İnternet Günlüğü. Bir sunucunun internetteki adresi.

 

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak Blog:

Genellikle güncelden eskiye doğru sıralanmış yazı ve yorumların yayınlandığı, günlüğe benzer, web tabanlı, kişisel ve/veya bir gruba ait yayınlar.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    ARCHIE: Sayısı, binleri aşan ftp sitelerinden, istediğiniz dosyaları bulabilmeniz için gerekli olan bir veritabanı araştırma aygıtıdır. Archie'yi kullanarak istediğiniz dosyayı, isme, konuya ya da anahtar sözcüğe göre aratabilirsiniz. Bu günlerde Web siteleri de bu tip özellikler kazandığı için Archie'lerin kullanımı gittikçe azalmaktadır.

    Insert Editing: Audio veya videounun önceden kaydedilmiş malzemeye sanki beraber alınmış gibi geçirildiği video edit tekniği. Hem kaynak hemde master video bandında control track'i veya zaman kodu gerektirir.

    Ortada Adam Saldırısı: Saldırganın kendisini müşteri ile servis arasında konumlandırdığı saldırı çeşididir. Bu tip saldırılarda saldırgan müşteriye kendisini servis olarak, servise ise müşteri olarak tanıtmaktadır. Saldırgan bu şekilde ortada yer alarak müşteri ve servis arasında akan bilgiyi gözetleyebilmekte veya değiştirebilmektedir.

    Howtek: Tarayıcı ürün gruplarından ilki olan Howtek'de A4 ve A3 değişik çözünürlüklerde flatbed tarayıcılar yer almaktadır. Ayrıca 400 dpi'lık durum scanner da mevcuttur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü