Eğitim Sitesi

Bibliyografik Gönderme / Referans (Bibliographic Citation) Nedir? Bibliyografik Gönderme / Referans (Bibliographic Citation) Hakkında Kısaca Bilgi

Bibliyografik Gönderme / Referans (Bibliographic Citation) Terimi Hakkında Bilgiler

Kütüphanecilik Terimi Olarak Bibliyografik Gönderme / Referans (Bibliographic Citation):

Kataloglarda, dizinlerde ve literatür kaynakçalarında kullanılan ve bir yayının teşhis edilmesine yarayan bilgi. Formatları değişebilir ama bir kitap göndermesi (atıf) genellikle en azından yazar, başlık, yayıncı ve yayın tarihi hakkında bilgiler içerir. Bir makale göndermesi ise yazar, başlık, tarih ve makalenin içinde yer aldığı süreli yayın hakkında bilgiler içerir.

 

    Benzer Kütüphanecilik Terimleri

    Günlük: Genellikle Pazar haricinde, günlük olarak yayınlanan. Özellikle gazete gibi günlük yayınlanan süreli yayın anlamında da kullanılır.

    Dar Terim: Hiyerarşik bir sınıflama sisteminde bir başka terimle konunun alt konu başlığını ifade eden bir konu başlığı veya tanımlayıcıdır. Örneğin “Kütüphanecilik” altında “Müzik kütüphaneciliği”.

    Gazete: Genel bilgi, coğrafi alan veya belirli konudaki (işletme, kültür, eğitim gibi) çeşitli bilgileri içeren yayın. Genellikle günlük olarak yayınlanır.

    Öz Dizini (abstract index): Bir öz dergisinin dizin cildi veya bölümü. Araştırmacılar buradan başlık ya da yazar tarayarak derginin içeriğindeki ilgili özetlere karşılık gelen numaraların listesini elde edebilirler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kütüphanecilik Terimleri Sözlüğü