Eğitim Sitesi

Bakiye Transferi Nedir? Bakiye Transferi Hakkında Kısaca Bilgi

Bakiye Transferi Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Bakiye Transferi:

Bir hesaptaki tüm fonların diğerine aktarılması - genellikle bir hesaptaki ödenmemiş kredi kartı borcunun diğer bir hesaba aktarılması için kullanılır.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    IMF (Uluslararası Para Fonu): Uluslararası ticaretin gelişmesi, tam istihdam, gelişim hızının artırılması, sabit kur sisteminin gerçekleşmesi, kurlarda kararlılığın sağlanması, tek yönlü devalüasyonu önlemek ve ödemeler dengesi sorunlarını çözmek, kredi sağlamak gibi çok amaçlı kurulmuş bir örgüttür.

    Spot Valör: Mali piyasalarda gerçekleştirilen bir işleme bağlı ödemelerin işlemin yapıldığı günü takip eden iki iş günü sonrasında gerçekleştirilmesidir.Spot valörle yapılan bir işlem, örneğin Pazartesi günü gerçekleşmiş ise ödemeler Çarşamba günü yapılmaktadır. Diğer bir deyişle spot valör, paranın kullanıma hazır olacağı tarihi ifade eder. İşlem tarihi ile kullanım tarihi arasındaki fark, mesajların hazırlanması, kontrollerin yapılması, fonların temini gibi işlemlerin belli bir zaman gerektirmesindendir.

    Reel Sektör (Reel Kesim): Ulusal ekonomide tarım, sanayi ve hizmetler ana sektörlerinde üretici ve tüketici konumundaki bireylerin tümünü temsil eden kesimdir. Bu kesimin gerçekleştirdiği tasarruflar finansal kesim tarafından toplanır ve tekrar reel kesime kullandırılır.

    Futures: Belli nitelikte ve belli miktardaki bir malın veya döviz, faiz, tahvil, bono gibi malî bir enstrümanın, gelecekte önceden belirlenmiş bir fiyatta ve tarihte teslimini hükme bağlayan yasal sözleşme. İşlemler, organize bir borsa aracılığıyla gerçekleştirilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü