Eğitim Sitesi

Artemis Nedir? Artemis Hakkında Kısaca Bilgi

Artemis Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Artemis:

Roma'daki adı Diana, Zeus ile Leto'nun kızı. (Phoebe olarak da bilinir.) Apollon'un ikiz kız kardeşi, vahşi doğa tanrıçası.

 

Tarih Terimi Olarak Artemis:

Eski Yunan'da toprağı ve bereketi simgeleyen avcı ana tanrıçadır. Sembolü ok ile altın yay, geyik ve hilaldir. Eski Roma'daki karşılığı Diana'dır.

 

Mitoloji Terimi Olarak Artemis:

Zeus ile Leto’nun kızı. Apollon’un kız kardeşi. Kardeşinden bir kaç dakika önce doğup Apollon’un doğumu sırasında annesine yardım etmiş.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Sfenks: 1. Genellikle insan başlı, aslan gövdeli olarak betimlenen eski Mısır'a dayanan sfenksin özellikle heykel ve kabartma olarak çok sayıda betimi yapılmış, Mısır sanatından etkilenen Mezopotamya, Yunan ve Roma sanatlarına da girmiştir. 2. Eski Mısırlıların mezarlarını beklediklerine inandıkları insan başlı, aslan vücutlu heykel.

    Model: 1- Resim, heykel vb. yapılırken baka baka benzetilmeğe çalışılan nesne, örnek. 2- Bir sanatsal çalışmada anlatılmak üzere seçilen nesne.

    Pandantif: Bir kubbeyi taşıyan kemerler ile kubbe kaidesinin arasını kapatan ve kare bir plandan kubbenin dairesel kaidesine geçmesini sağlayan küresel üçgen veya dingi. Kubbe ile pandantif arasına çoğu kez bir kasnak girer.

    Kaşi: 18. Yüzyıla kadar Osmanlılarca Mimaride kullanılan Çiniye verilen isim.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü