Eğitim Sitesi

All Square Nedir? All Square Hakkında Kısaca Bilgi

All Square Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak All Square:

Matchplay oyununda sayı durumlarının eşit olmasına denir.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Niblick: Günümüzde kullanılan 9 iron ın bir benzeri olan eski bir iron adıdır. Ağır bir kafaya ve geniş bir surata sahip olan bu sopa türü, topu zor durumdan kurtarmak ya da hazard ların üstünden atmak için kullanılırdı.

    Handicap: 1. Golf oyunu sonucunda, oyuncunun par ile oyunu bitirme derecesi arasındaki sayı farkıdır. Örneğin, 72 par’lık bir oyunu 78 vuruşta bitiren bir oyuncunun handikap’ı 6’dır. Oyuncuların handikap tesbiti resmi golf kulüplerinde yapılır. Üç oyun skoru ortalamasıdır. Özel bir kartla belirlenir. En yüksek handikap puanı erkekler için 28, kadınlar için 36 olarak kabul edilmiştir. 2. Eskiden amatör oyuncuların seviyesini göstermek için kullanılan günümüzde yerini Index terimine bırakmış kullanımdır.

    Stone Dead / Dead: Vuruş sonunda topun deliğe çok yakın bir yerde durmasıdır. Daha sonraki putting vuruşu sadece formalite olarak yapılır.

    Rub Of The Gren: Oyun olasılıkları; topun hareket halindeyken, oyun dışı etkenler tarafından kazara yönünden saptırılması ya da durdurulmasıdır. Bazen iyi bazen de kötü olur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü