Eğitim Sitesi

Aksiyal Tip Aspiratör Nedir? Aksiyal Tip Aspiratör Hakkında Kısaca Bilgi

Aksiyal Tip Aspiratör Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Aksiyal Tip Aspiratör:

Genellikle pencereye monte edilerek kullanılan tipteki aspiratörler; mutfaklarda, banyolarda, ofislerde ve iş yerlerinde yemek kokularının, sigara dumanının, istenmeyen koku ve kirli havanın tahliyesinde kullanılır. Kapakları sayesinde kullanılmadıkları sürece dış hava ile teması kesilir.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Stabilite: 1. Denge. 2. Kararlılık.

    Fresk: Daha yaş iken duvar sıvası üzerine toprak boyalarla yapılan resim. "Fresco" sözcüğü "taze" kelimesinin İtalyan dilindeki karşılığıdır ve hem geleneksel duvar resmini hem de bu resmin tekniğini ifade etmek için kullanılır. Fresco (ya da bilinen diğer ismiyle "buon fresco") yeni sıvanmış bir duvar yüzeyine, duvar henüz ıslakken yapılır. Bunun bir sonucu olarak boya pigmentleri duvarın yüzey dokusuyla birleşir ve resimler uzun süre bozulmadan dayanır. Bununla birlikte fresco sadece iç duvarlar için uygun bir tekniktir, zira dış duvarlara uygulandığında resim hava koşulları ve kirlenme sonucu deforme olur.

    Çelik Hadde Mamulleri: Çelik kullanılacağı yere göre çeşitli hesaplamalar sonucu çıkacak gerilmeleri en ekonomik biçimde karşılayacak şekil, kesit ve boyutlarda imal edilir. Fabrikalarda yapılan bu şekillendirmeye haddeleme, elde edilen şekillendirilmiş çeliğe de hadde mamulü denir. Hadde mamulleri dört kısma ayrılır: profiller, lamalar, levhalar, diğer gereçler. Profiller: Profiller standartlarda belirlenmiş şekil ve boyutlardaki çeliklerdir. Lamalar: Dikdörtgen kesitli çeliklerdir. Levhalar: Düz, silindirik ve oluklu olarak imal edilir. En çok kullanılanı düz levhalardır.Kalınlıkları 0.45 - 6 mm arasında olan düz levhalara saç denir.

    Prefabrikasyon: Önyapım, ön üretim.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü