Eğitim Sitesi

Tırpan Nedir? Tırpan Hakkında Kısaca Bilgi

Tırpan Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Tırpan:

Ekin, ot ve benzeri şeyleri biçmeye yarayan, uzun bir sapın ucuna tutturulan, çelikten yapılmış, hafifçe kıvrık, uzun, sırtı kalınca ve bombeli, keskin ağızlı bir tür orak.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Mecusilik (Zerdüştlük): 1. Zerdüşt dini inananları. Ateşe tapan insanlardır. Timsah ve İnek gibi hayvanları kutsal sayarlar. Su ve toprağa saygı duyarlar. Bu nedenle ölülerini gömmezler. Onları kuleler üzerine koyarak yırtıcı kuşlara yem yaparlar. İnançlarına göre ölümden sonra ruh özgürlüğüne kavuşur. 2. Mecusilik, mecus dinine ait inanç ve akidelere dayalı tutum ve davranışların bütünü; temel akideleri ateşe (ışık) tapmak olan Zerdüştilik, Mithrailik, Zurvailik, Manilik ve Mazdekilik gibi çeşitli fırka ve mezheplerin ortak adı. Mecusiler, ateşe tapan, nur ile karanlığı iki hayır ve şer kaynağı olarak kabul eden topluluk.

    Otuz Yıl Savaşları: 1618 ile 1648 yılları arasında Kutsal Roma Germen İmparatorluğu içindeki Katolik ve Protestan prensliklerinin birbiriyle mücadelesiyle başladı. Diğer Avrupa devletleri de bu savaşlara karıştı. Fransa, İsveç, Danimarka ve Hollanda ile yapılan savaşları Kutsal Roma Germen İmparatorluğu kaybetti. Fransa bu savaşları kazandı ve gücünü arttırdı.

    Yakınçağ: 1789 Fransız Büyük Devrimi'nden bu yana olan zaman dilimi.

    Proletarya: İşçi, emekçi sınıfı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü