Eğitim Sitesi

Temel Yük Santralı Nedir? Temel Yük Santralı Hakkında Kısaca Bilgi

Temel Yük Santralı Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Temel Yük Santralı:

Özellikle temel yükün karşılanması için kullanılan elektrik santralıdır.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Hat Güzergahı Uzunluğu: Bir hava hattı ya da yeraltı kablosunun iki ucu arasındaki güzergah boyunca ölçülen deniz yüzeyine paralel uzunluktur.(Düz çizgi şeklinde)

    Nükleer Reaktör: Kendi kendini besleyen zincirleme nükleer fisyon reaksiyonunu sürdürülebilen ve yöneltebilen donanımdır. Bu terim bazen, nükleer fisyon reaksiyonunun üretilip yönetildiği donanımlar için de kullanılır.

    Global Tüketim: Ulusal, bölgesel ya da sektörel alanlardaki ya da belirli bir tüketim alanındaki enerji tüketimidir. Not 1: "Global" terimi, hem enerji kaynakları ya da taşıyıcıları, hem de kullanım tipleri ya da tüketici grupları için geçerlidir. Her defasında terimin ait olduğu alan belirtilmelidir. Not 2: "Toplam Nihai Tüketim" ile karşılaştırılmamalıdır.

    Bağımsız Üretici: (a) Kurulduğu yerdeki sistemin kapladığı bölgede elektrik iletimi veya dağıtımı işini yapmayan üreticiyi, (b) Dikey entegreli yükümlülüklerin olmadığı ve teklif verme usulünün uygulandığı Üye Devletlerde (a) bendindeki tanıma uyan enterkonnekte sisteme bağlantı konusunda istisnai önceliğe sahip olmayabilen bir üreticiyi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü