Eğitim Sitesi

Pantolon Rolü Nedir? Pantolon Rolü Hakkında Kısaca Bilgi

Pantolon Rolü Terimi Hakkında Bilgiler

Tiyatro Terimi Olarak Pantolon Rolü:

Bir kadın tarafından oynanan erkek veya oğlan çocuğu rolü. Kesin anlamıyla pantolon rolü, sadece ya olayın kurgusunda kıyafet değiştirme olayı olduğu zaman ya da yazarın figür için rol dağıtımının gereği olarak söz konusu olur.

 

    Benzer Tiyatro Terimleri

    Düzen Açıklaması: Yazarın oyun betiğinde, yere, girişlere, çıkışlara, dekora, giysilere, donatımlıklara, müziğe, çeşitli etmenlere, kişilerin görüşlerine ve davranışlarına ilişkin genellikle ayraç içinde yaptığı açıklama.

    Kitle Tiyatrosu: Sayıları bini bulan oyuncu ve izleyicinin yer aldığı tiyatro. Tiyatro reformu düşünceleri bağlamında yer almış olan Kitle Tiyatrosu kavramı, ilk kez 1920'de Rusya'da, "Kızıl Takvim Yılı" şenliklerinde gerçekliğe kavuşmuş; daha sonra 1920-24 yıllarında Leipzig sendika şenlikleri oyunlarında, E. Toller'ın yazdığı senaryolarda, 1930'larda sosyal demokrat spor şenliklerinde, daha sonra da Nazi döneminin kitlesel gösterileri içinde yer almıştır. Kitle Tiyatrosu'nda, kitlelerin topluca ritmik devinimi , koro halinde konuşma, müzik, ışıldak ışığı, vb. önemli öğelerdir.

    Papuç: Karartıcıda bulunan bobin boyunca kayarak ışığın voltajını indirip yükselten iletken.

    Mizansen: Bir tiyatro eserinin sahneye konması, sahneye göre düzenlenip uygulanması.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tiyatro Terimleri Sözlüğü