Eğitim Sitesi

Örgün Eğitim Nedir? Örgün Eğitim Hakkında Kısaca Bilgi

Örgün Eğitim Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak Örgün Eğitim:

1. Zaman ve mekân olarak belirli sınırlar içerisinde (okul niteliği taşıyan yerler) yürütülen, öğrencilerin genel ve özel bilgilerle donatıldığı belli kanunlara göre şekillendirilen, öğrencilerin eğitim-öğretim süresince ders ve uygulamalara devam etme zorunluluğunda oldukları eğitim-öğretim türüdür.

2. Amaca göre hazırlanmış programlarla okul çatısı altında yapılan, belli kanunlara göre şekillendirilen eğitim biçimidir.

 

Tarih Terimi Olarak Örgün Eğitim:

Kişilerin iş ve meslek kollarında çalışmaya başlamadan önce okul ya d aokul niteliği taşıyan kuruluşlarda , genel ve özel bilgiler yönündenyetişmelerini sağlamak amacıylabelli yasalara göre düzenlenen eğitim.

 

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Örgün Eğitim:

Kişilerin yaşama atılmadan, iş ve meslek kollarında çalışmaya başlamadan önce okul ya da okul niteliği taşıyan yerlerde genel ve özel bilgiler bakımından yetişmelerini sağlamak amacıyla belli yasalara göre düzenlenen eğitim. 2. Düzenli, planlı ve yöntemli biçimde verilen herhangi bir eğitim.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    OBP(Ortaöğretim Başarı Puanı): 1- Öğrencinin diploma notunun diğer öğrencilerin diploma notlarına oranıdır. En az 100 en çok 500 puan arasında değişen bu değer, öğrencinin başarısı okulun genel ortalamasının üzerinde ise 500'e doğru büyür, ortalamanın altında ise 100'ye doğru küçülür. 2- Mezun olduğunuz okula, diploma notunuza ve çeşitli değişkenlere bağlı olarak hesaplanan bir puandır. AOBP puanına kaynaklık eder. Alanınızla ilgili bir bölümü tercih edip, etmemenize ve farklı durumlara göre bu puan çeşitli katsayılarla çarpılarak AOBP puanınız hesaplanır ve bu puan sınavdan aldığınız ham puanınızın üzerine eklenerek yerleştirme puanınız hesaplanır. En düşük ve en yüksek OBP´nin ne olacağı, ÖSYS başvuru klavuzlarında belirtilmektedir.

    Önlisans Diploması: İki yıllık bir eğitim döneminden sonra verilen diploma; son (mesleki) veya transfer (diploma programının ilk iki yılı) diploması olabilir.

    Ana Bilim Dalı: Üniversitelerde bölümlerin alt bilim veya uzmanlık dalları. (ÖR: Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı)

    ALES(Akademik Personel Ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı): Lisans programını bitirdikten sonra eğitimine devam etmek isteyen öğrencilerin Yüksek Lisans veya Doktora programlarına başvurabilmek için girmek zorunda oldukları bir sınavdır. Türkiye'de, bir lisansüstü eğitimi programında öğrenim görmek; ya da yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi kadrolarına atanabilmek için ALES'e girmek ve başarılı olmak gerekmektedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü