Eğitim Sitesi

Öldürücü Kansızlık Nedir? Öldürücü Kansızlık Hakkında Kısaca Bilgi

Öldürücü Kansızlık Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Öldürücü Kansızlık:

B12 vitamini yokluğundan ya da bunun besinlerden emilmesini sağlayan bir maddenin yokluğundan ötürü sakat kan hücrelerinin oluşumudur.

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    Karbonhidratlar: Karbonhidratlar vücut için enerji kaynaklarıdır. Kompleks karbonhidratlar hemen hemen bütün bitkisel besinlerde bulunurlar. En iyi karbonhidrat kaynağı kepekli tahıllardır. Basit karbonhidratlar meyve ve sebzelerde bulunurlar. Rafine ve işlenmiş şekerde bulunan basit karbonhidradlardan kesinlikle kaçınmalısınız. Çünkü bu tarz rafine ve işlenmiş basit karbonhidratlar besleyici olamaktan çok uzaktır. 1 gram karbonhidrat 4 kalori içerir. Yani içinde kaç gram karbonhidrat olduğunu bildiğiniz bir besinin sadece karbonhidrad tarafından sağladığı kaloriyi kolayca bulabilirsiniz.

    Kriz: Kan dolaşımının beynin herhangi bir bölümüne ulaşamayacak biçimde damarların tıkanmasıdır. Beynin hasarı ya da ölüme neden olur. Bir organda birdenbire ortaya çıkan fizyolojik bozukluk. Bir kimsenin yaşamında görülen ruhsal bunalım.

    Kas Gücü: Kasın aktivite yapma süresince gösterdiği güce verilen isimdir. Kasın süre boyunca baskıya ve karşı kuvvete verdiği direnç olarak da tanımlanabilir.

    Malasorbsiyon: Besin öğelerinin emilmesinde güçlük.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü