Eğitim Sitesi

Mesaj Nedir? Mesaj Hakkında Kısaca Bilgi

Mesaj Terimi Hakkında Bilgiler

Elektronik Ticaret Terimi Olarak Mesaj:

Bilgiyi taşımak üzere planlanmış sıralı (düzenli) karakter serisi. (Message)

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Mesaj:

Haber, bildiri.

 

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Mesaj:

Yazı veya sözle anlatılması amaçlanan duygu, düşünce.

 

Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Mesaj:

İleti. İletişim araçlarıyla okur ya da izleyicilere aktarılan olay ya da yorum. Göndericinin alıcıya vermek istedikleri.

 

Dil ve Anlatım Terimi Olarak Mesaj:

Bir iletişim sürecinde iletişim malzemesi olan fikirler.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Mesaj:

Haber, bildiri.

 

    Benzer Elektronik Ticaret Terimleri

    Güvenilir üçüncü kuruluş, kurum veya kişi-GÜK: Bir çeşit onay kurumu. Onay kurumlarının yaptığı gibi kişilerin kimliğini güvenli olarak belirleyip, elektronik kimlik belgelerini hazırlamaya ve anahtar yönetimini sağlamaya ek olarak, kişilerin gizli anahtarlarını çok güvenli bir ortamda saklayan ve gerektiğinde yargı kararıyla yetkili makamlara veren kuruluş. (trusted third party-TTP)

    URL: İngilizcedeki açılımı "Uniform Resource Locator"dır. İnternet üzerindeki sitelere erişimi sağlayan adresleme düzeni, yani yaygın olarak olarak adlandırılan "adres" terimdir. Basit bir örnek vermek gerekirse www.dersimiz.com bir URL'dir.

    Anahtar Kelime: Sitenin veya siteye ait sayfaların içeriğine dair kullanıcılara ve arama motorlarına fikir veren kelime ya da kelime topluluklarına anahtar kelime denir. Arama motorları sonuçlarında, gerçekleştirilen aramalardaki anahtar kelimelerin en doğru yoğunlukta içeren siteler diğerlerine göre daha üst sıralarda görüntülenir.

    Sayısal imza: Elektronik ortamdaki yazışmalara eklenen, yazıyı gönderenin kimliğini ve gönderilen yazının iletim sırasında bozulmadığını kanıtlamaya yarayan bölüm. Sayısal imza, yazının içeriğine ve imzalayanın gizli anahtarına bağlı bir kriptografik yöntemle atıldığı için, sayısal imzanın doğrulanmasında, imzayı atanın açık anahtarı kullanılır. (digital signature)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektronik Ticaret Terimleri Sözlüğü