Eğitim Sitesi

Anahtar Kelime Nedir? Anahtar Kelime Hakkında Kısaca Bilgi

Anahtar Kelime Terimi Hakkında Bilgiler

Elektronik Ticaret Terimi Olarak Anahtar Kelime:

Sitenin veya siteye ait sayfaların içeriğine dair kullanıcılara ve arama motorlarına fikir veren kelime ya da kelime topluluklarına anahtar kelime denir. Arama motorları sonuçlarında, gerçekleştirilen aramalardaki anahtar kelimelerin en doğru yoğunlukta içeren siteler diğerlerine göre daha üst sıralarda görüntülenir.

 

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimi Olarak Anahtar Kelime:

Kullanıcıların ulaşmak istedikleri içeriği bulmak için tercih ettikleri yazdıkları kelimeler.

 

    Benzer Elektronik Ticaret Terimleri

    Web sitesi barındırma: Hosting veya web barındırma hizmeti bir web sitesinde yer alacak olan sayfaların, görsellerin veya diğer dokümanların internet kullanıcılarının erişebilecekleri bir web sunucusunda bulundurulması hizmetidir. (hosting)

    Kapalı bilgisayar ağı: Kullanıcılarından biri olmak için belirli koşulların sağlanması gerektiği, herkese açık olmayan bilgisayar ağları. Örnek: Bankalar ve bankamatikler arasındaki bağlantı. (closed computer network)

    XML: Extensible Markup Language teriminin kısaltması olan XML'in Türkçe karşılığı Genişletilebilir İşaretleme Dili'dir. Verileri aynı anda hem bilgisayar sistemleri, hem de insanlar tarafından kolayca okunabilecek halde oluşturmayı hedeflemektedir. XML sayesinde bu veriler hem saklanabilir, hem de birden fazla sistem arasında veri alışverişi yapmak için kullanılabilir.

    Mesaj çizeneği: Bir mesaj içindeki bölüm dizisinin grafiksel gösterimi. (Message diagram)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektronik Ticaret Terimleri Sözlüğü