Eğitim Sitesi

Lavabo Bataryası Nedir? Lavabo Bataryası Hakkında Kısaca Bilgi

Lavabo Bataryası Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Lavabo Bataryası:

Lavabolarda kullanılan sabit borulu bataryalardır. Montaj şekline göre duvar tipi ve ankastre tipi olmak üzere iki çeşittir. Sıcak su ile el ve yüz yıkanması gereken yerlerde kullanılır. Örneğin hastaneler, laboratuarlar, yemekhaneler, boyahaneler gibi yerlerde rahatlıkla kullanılabilir.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Altın Oran: Yüzyıllar boyunca sanatta uyum ve oranlandırma açısından en yetkin boyutları verdiği varsayılan düzen bağlantısı.

    Köşe Profili: Duvar, kiriş, pencere ve tam kasa olmayan kapılarda, duvar kısımlarının dış köşe dönüşlerinde, yüzey boyunca kullanılan köşelerin hoş gözükmesini sağlayan genellikle plastik ve paslanmaz metal malzemeden imal edilmiş profiller.

    Temperli Cam: Camı yumuşama sıcaklığına yakın bir sıcaklığa (700°C) değin ısıtıp sonra birdenbire soğutarak elde edilen güvenlik cam, duracam, sekurit cam. Kullanım gereklerine göre renkli, renksiz, yansıtıcı, desenli, sable camlar gibi her tür cam temperlenebilir. Temperleme işlemiyle camın direnci yaklaşık beş kat artar. Üretiminden sonra kesilmesi, delinmesi, yüzey ve kenar işlemleri yapılması olanaksız olduğundan söz konusu işlemler temperleme işleminden önce yapılır. Kırıldığı zaman kesici olmayan boncuklara ayrılır.

    Krom: Gümüş gibi parlak, mavimsi beyaz, kolay kınlan sert bir madendir. Havaya karşı çok dayanıklıdır, nemli havada bozulmaz, yani paslanmaz. Bu niteliğinden dolayı, paslanma olasılığı büyük olan madenlerden birçoğu ince bir krom tabakası ile kaplanır (kromlama). Krom doğada filizleri çok olan bir madendir. Krom, doğada genellikle kristal halde bulunur. Dünyamızın katılaşması sırasında ilk kristalleşen elementlerden biridir. Krom cevheri başlıca metalurji, kimya, refrakter ve döküm kumu sanayinde kullanılır. Metallurji sanayinde krom; ferrokrom, ferro-siliko-krom, krom bileşikleri, ekzotermik krom katkıları, diğer krom alaşımları ve krom metali şeklinde tüketilir. Krom kimyasalları paslanmayı önleyici özellikleri dolayısıyla uçak ve gemi sanayinde yaygın olarak ; kimya endustrisinde de sodyum bi-kromat, krumik asit ve boya hammaddesi yapımında, metal kaplama, deri tabaklama, boya maddeleri (pigment), seramikler, parlatıcı gereçler, katalistler, boyalar, organik sentetikler, konserve yapma ajanları, su işleme, sondaj çamuru ve diğer birçok alanda tüketilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü