Eğitim Sitesi

Konsol Nedir? Konsol Hakkında Kısaca Bilgi

Konsol Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Konsol:

1.Bir nesneyi alttan ve duvardan destekleyen eğik parça.
2. Yalnız bir ucu yapı elemanına gömülü, diğer ucu boşta olan yapı öğesi.
3. Genellikle salon için tasarlanan, duvar kenarına yerleştirilen, çoğunluğu aynalı, altı çekmeceli, üzerine dekoratif eşyaların yerleştirildiği dolap çeşidi.

 

Sanat Terimi Olarak Konsol:

Ana yapıda dışarıya taşan kısımları destekleyen, çıkıntı oluşturan kısımların altına konan dirsek şeklindeki taştan destek.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Demografi: İnsan topluluklarının istatistik etüdü.

    Ekspertiz: Bir arsaya veya yapıya değer biçme.

    Kuvars: Billurlaşmış silisin doğada çok yaygın bir türüdür. Düzgün ve temiz olan kuvars kristalleri optik ve elektronik sanayilerinde kullanılmaktadır. Ayrıca süs taşı olarak da kullanılmaktadır. Kuvars kristalleri elektronik sanayinde frekans kontrol asilatörerinde ve frekans filtrelerinde kullanılmaktadır. Süt kuvars ve camsı kuvars ise öğütülerek ve hazırlama işlemlerinden geçirilerek cam, deterjan, boya, seramik, zımpara, dolgu ve metalurji sanayilerinde kullanılmaktadır. Cam sanayisinde kristal eşya ve züccaciye imalatında,seramik sanayisinde ise sır frit yapımında, yer ve duvar karosunda, izolatör, elektro-porselen, glazur, sofra eşyası ile vitrifiye seramik yapımında kullanılmaktadır.

    İç Kapı: Bina içinde bulunmaları nedeniyle dış etkenlere karşı korunmuş durumda olan kapılardır. Ancak nemli hacimlerde nemin doğuracağı zararlara karşı gerekli önlemler alınır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü