Eğitim Sitesi

Kölelik Nedir? Kölelik Hakkında Kısaca Bilgi

Kölelik Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Kölelik:

Mülkiyet kavramının ortaya çıkması ve ilk devletlerin kurulmasından itibaren, muhtemelen Demir Çağı'ndan başlayarak, Ortaçağ'ın sonuna kadar devameden, esaret altında ve zorla çalıştırılarak artı değere el konulması durumudur. Roma İmparatorluğu yıkıldıktan sonra Ortaçağ'da yerini toprağa bağlı kölelik anlamına gelen serfliğe bırakmıştır.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Piyade: 1. Yaya savaşan askerlerin oluşturduğu sınıf. 2. Kara ordusundaki temel muharip sınıftır. Muharebede en önde bulunan, gerektiğinde düşmanla göğüs göğse muharebe edecek olan askerlerden oluşur.

    Kut: 1. Türk inanış ve düşünüş siteminde, devleti yönetme yetkisinin Tanrı tarafından Türk Kağanına verildiği kabul edilmektedir. Bu düşünceye "Kut" adı verilmektedir. 2. Devlet idaresinde güç, yaratıcılık ve yetki bakımından sahip olunan üstün güç. 3. Tanrı tarafından hükümdara verildiğine inanılan yönetme hakkı ve gücü. 4. Göktürklerde Devlet, saadet, baht, mutluluk, kut.

    Ebru: Daha çok cilt yapımında kullanılan bir kağıt boyama tekniğidir. Kola ve kitre gibi yapıştırıcılarla yoğunlaştırılmış su üzerine neftyağıyla sıvılaştırılmış yağlı boya dökülerek ince bir tel parçasıyla şekillendirilir ve bir kağıt bu boyalı sıvının üzerine konularak ve kaldırılarak elde edilir.

    Sayıştay: Devlet harcamalarının hesaplarını denetleyen, yargısal yetkisi de bulunan yüksek kurum.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü