Eğitim Sitesi

Keramik Nedir? Keramik Hakkında Kısaca Bilgi

Keramik Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Keramik:

Ham maddesi toprak, kil olup elde, kalıpta ya da tornada biçimlendirilmiş ve fırınlanmış her tür eşyanın genel adı. Seramik.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Gerçekçilik: 1. Realizm de denir. Yaşanan zaman ve mekân içinde duyularla algılananların nesnel olarak anlatımı plastik sanatlarda ve edebiyatta "Gerçekçilik" olarak tanımlanır. Gerçekçi yaklaşıma yakın olan 'Natüralizm' ise gerçeğin genel ve nesnel aktarımını daha ileriye götürerek tikel örneklerin özelliklerini olduğu gibi yansıtmaya çalışır. Gerçekçi yaklaşım idealist yaklaşımın karşıtıdır. 2. Doğayı göründüğü gibi değil, olduğu gibi vermeyi amaç edinen ve üsluplaştırmaktan kaçınan sanat anlayışı.

    Düğüm: Halının her ilmik birimine verilen ad.

    Mulaj: 1- Bir şeyin bal mumu, alçı vb. bir madde ile kalıbını çıkarmak için yapılan işlemlerin bütünü. 2- Bir şeyin kalıbını alarak yapılan kopyası. 3- Heykel yapımı için alçı ya da metal eriyiğini kalıba dökme işlemi.

    Litografi: Taş baskı. Litografi sözcüğünün kökü eski Yunanca olup "taş üzerine yazılmış" anlamına gelir. Mikroskobik deniz hayvanlarının kireçtaşı kabuklarından meydana gelmiş yer tabakalarının basıncı altında ve milyonlarca yılda oluşmuş doğal taşlar baskı kalıbı olarak kullanılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü