Eğitim Sitesi

Düğüm Nedir? Düğüm Hakkında Kısaca Bilgi

Düğüm Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Düğüm:

Halının her ilmik birimine verilen ad.

 

Bilgisayar Terimi Olarak Düğüm:

Bilgisayar ağına bağlı, ve adresi verilerek erişilebilen cihaza verilen isim. anasistem (host), yöneltici (router).

 

Tiyatro Terimi Olarak Düğüm:

Bir oyunda gerilim arttığı, işlerin karıştığı, çapraştığı yer.Düğüm öğesi, çatışmalardan,çevrilen dolaplardan,bir takım gözlerden elde edildiği gibi, kişilerin karakter özellikleriyle de yaratılabir.

 

Denizcilik Terimi Olarak Düğüm:

Halat kendi bedeni üzerine kros yapılır. Çımalardan bir tanesi bu krosun içerisinden geçirilip sıkıştırılması işlemidir. Bağlama çeşitleri:
1-Kazık Bağı 2-Çifte Kazık Bağı 3-Foralı Kazık Bağı 4-Sancak Bağı 5-Yoma Bağı 6-Camadan Bağı 7-Kropi Bağı 8-Anele Bağı 9-İzbarço Bağı 10-Belde İzbarço Bağı 11-Barbarişka Bağı

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Sır: 1. Bazı nesnelere parlaklık verme, dış etkilerden koruma, sızmalarını önleme vb. amaçlarla sürülen, saydam veya donuk vernik. 2. Pişmiş toprak, eşya ve yapı malzemesi üzerine sürülerek fırınlanan ve bunların üzerine saydam bir katmanla örterek su ve benzeri sıvılardan etkilenmemesini sağlayan koruyucu malzeme.

    Zanaatkâr: Kişilerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla el işçiliği, beceri, ustalık ve tecrübe gerektiren her türden üretim işini yapan kişilere verilen ad.

    Sülüs: Yuvarlak karakterli, daha çok kitabelerde kullanılan, kitaplarda ise başlıklara mahsus büyük boy bir yazı üslubu.

    Triptik: Birbirine menteşeli üç ahşap levhadan oluşan Avupa resim sanatı ürünü. Genellikle, kilisede sunağın üzerinde yeralmış ve ikonografik sahnelerle bezenmiştir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü