Eğitim Sitesi

Hammurabi Yasaları Nedir? Hammurabi Yasaları Hakkında Kısaca Bilgi

Hammurabi Yasaları Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Hammurabi Yasaları:

Günümüze kadar ulaşmış, en eski, en eksiksiz ve kusursuz Babil yasalarıdır. Hammurabi'nin hükümdarlığının sonlarında onun yargıç olarak verdiği yargısal kararların derlenmesiyle ortaya çıkmıştır. Kabile geleneklerinin çok ötesinde bir gelişme düzeyini yansıtan yasalar kan davasını ve kişisel misillemeyi kabul etmezken, kısasa kısas (göze göz, dişe diş) ilkesine dayanmıştır. Halkın görebileceği bir yere 2.5 metre yüksekliğinde, 28 sütun üzerine yazılmıştır. 280'den çok maddeden oluşan bu yasalarda, usül, ceza, medeni hukuk ve kamu hukuku ile ilgili hükümler yer almıştır.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Barok Tarzı: XVII ve XVIII. yüzyıllarda Avrupada yaygın olan sanat tarzıdır.Mimaride, heykelde, kıvrımlı gösterişli süsleriyle, resimde ayrıntılarıyla ve ışık oyunlarıyla, müzikte canlı ve hareketli ritimleriyle belirlenir.

    Pyrrhonculuk: 17. yüzyıl sona ermek üzereyken bazı insanlar rahatsız edici bir kuşkuculuk akımından kaygı duymaya başlamıştı. Kesin bilgiye ulaşmanın imkansız olduğunu savunan bir Helenistik çağ filozofunun saygınlığına aslında biraz haksızlık ederek bu akıma "Pyrrhonculuk" adını verdiler. - Tarihsel pyrrhonculuk/kuşkuculuk nedir? + Tarihsel anlatılar geçmişe ilişkin güvenilir açıklamalar değildir, anlamına gelir.

    Keşiş: Rahip.

    Nakkaş: Nakış ressamı, bezekçi, süslemeci, nakış yapan usta.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü