Eğitim Sitesi

HHTP Nedir? HHTP Hakkında Kısaca Bilgi

HHTP Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak HHTP:

Internet üzerinde HTML sayfalarının aktarılması için "Hyper Text Transport Protocol" isimli standart bir protokol kullanılır. Hiç şüphe yok ki World Wide Web üzerinde en çok kullanılan (ve en önemli) protokoldür.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    Cable modem: Kablo modemdir. PC'nizi yerel kablolu TV hattına bağlamanızı ve veriyi 1,5 Mbps hızında almanızı sağlayan cihazdır. illa Firefox, Yandex, Netscape, Opera vb.'dir.

    Solucan: Solucan kendini mümkün olduğunca çok bilgisayara dağıtmak için tasarlanan programlardır. Solucanların virüslerden farkı, yayılmak için dosyalara bulaşmaya ihtiyaçlarının olmamasıdır.

    Sıkıştırma yöntemi: Standard bilgisayarlar saniyede 15 veya 12 film karesini ekrana getiremezler ve kare atlamalar meydana gelir. Bu bilgisayarların filmi akıcı bir şekilde oynatabilmeleri için film dosyaları çeşitli yöntemlerle sıkıştırılır. Filmin niteliği, hareketliliği, büyüklüğü, taşıdığı renk bilgisi ve hedef platform gözönüne alınarak bu yöntemlerden biri seçilir. Herbir sıkıştırma yönteminin kendi ayarları vardır.

    GAMES DOMAIN: Adres: http://www.gamesdomain.com/Favori oyununuz hakkında arama yapmanıza olanak sağlayan bu sayfa oyun meraklıları için tasarlanmış.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü