Eğitim Sitesi

Gerçekçi Eğitim Nedir? Gerçekçi Eğitim Hakkında Kısaca Bilgi

Gerçekçi Eğitim Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Gerçekçi Eğitim:

Öğretim etkinliklerinde gerçekler üzerinde durulmasını ya da gerçeklerin anlatılmasını öngören, eğitimin ereğini, doğrulanabilen bilgilerin aktarılması ve açıklanması biçiminde düşünen ve bu nedenle gözleme, deneye ve kişisel çalışmalara önem veren eğitim görüşü.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Beden Cezası: Dövme, aç ya da susuz bırakma, ayakta bekletme gibi bedene güçlük ve sıkıntı vermek yoluyla uygulanan, eğitimde yeri olmayan, yasadışı ceza.

    İş Başında Eğitim: Kurumlarda çalışan görevlilere, günlük çalışma saatları içinde, görevin ya da işin edimli olarak yapıldığı yerde ya da öğretmenin birim içindeki görev yerinde, kimi zaman bireysel kimi zaman da kümeler halinde uygulanan eğitim.

    Kişisel Proje: Belirli ilke ve ölçütlere göre belirlenmiş, öğrencilerin kişisel gelişimini tamamlamasına ve bilimsel araştırma alışkanlıklarını kazanmasına yardımcı olan araştırmaya dayalı eğitim modelidir. Araştırma sonucunda bir ürün veya tez öne sürülmektedir.

    Buluş Yoluyla Öğrenme: Öğrenme malzemesi son şekli ile sunulmadan, malzemenin halihazırdaki bilgiler kullanılarak keşfedilmesi süreci.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü