Eğitim Sitesi

Gama Işıması Nedir? Gama Işıması Hakkında Kısaca Bilgi

Gama Işıması Terimi Hakkında Bilgiler

Kimya Terimi Olarak Gama Işıması:

1-Çeşitli radyoaktif ışımalar sonucu yüksek enerjili halde kalan bir çekirdeğin yaydığı ve nüfus etme gücü yüksek olan elektromanyetik ışıma.

2-Radyoaktif bozunma sırasında enerji yüklü olarak kalmış olan atom fazla enerjisini ¡ ışını şeklinde yayınlar. ¡ ışınları çok yüksek enerjili elektromagnetik dalgalardır. ¡ ışıması yapan atomun proton sayısı değişmez, nötron sayısı değişmez, çekirdek enerjisinde azalma olur.

 

    Benzer Kimya Terimleri

    Lewis yapısı: 1-Kimyasal bağda elektronların (noktalar veya çizgiler hâlinde) atomlar arasında nasıl paylaşıldığını gösteren yerleştirme şekli. 2-Değerlik elektronlarının noktalarla gösterilmesi ile yazılan formüller.

    Sıvı Asfalt: Ham petrolün ağır ürününün (dip ürün) viskozitesi daha yoğun hâle getirilmişidir. Rafinerilerde asfalt üniteleri vardır. Bu ünitelerde dip ürün prosesten geçerek farklı asfaltlar elde edilir.

    Elektriksel iletkenlik: Elektrik yüklerinin madde içinde iletilmesi.

    Elektroliz: 1-Bir maddenin sıvılaştırılmış halinde ya da elektrolit çözeltisinde, elektrik akımı yardımı ile kendi bileşenlerine ayrıştırılması. 2-Elektrik akımı yardımıyla, bir sıvı içinde çözünmüş kimyasal bileşiklerin ayrıştırılması işlemi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kimya Terimleri Sözlüğü