Eğitim Sitesi

Formül Nedir? Formül Hakkında Kısaca Bilgi

Formül Terimi Hakkında Bilgiler

Kimya Terimi Olarak Formül:

Bileşikteki elementlerin sembollerini ve bu bileşiğin bir molekülündeki atomların kaçar tane olduğunu gösteren sayıları içeren basit ifadedir.

 

    Benzer Kimya Terimleri

    Friedel-Crafts tepkimeleri: Aromatik bileşiklere bir Lewis asidinin katalizörlüğü eşliğinde alkil veya açil gruplarının bağlanma tepkimeleri.

    Madde: Kütlesi hacmi ve eylemsizliği olan her şeye madde denir. Maddeler katı, sıvı ve gaz olarak üç değişik halde bulunur. Örneğin, buz katı, su sıvı, su buharı ise gaz halindedir. Bütün maddelerin eylemsizlik özelliği vardır. Bütün maddelerin hacmi ve kütlesi vardır. Bütün maddeler tanecikli bir yapıya sahiptir.

    Ligand: 1. Bir komplekste, merkezdeki metal iyonuna bağlı olan grup. 2. Kompleks iyonlarda merkez atomu saran komşu gruplardan her biri. 3. Ligand merkez atomuna bağlı olan nötr molekül veya anyonlara denir. Merkez atomuna bağlı olarak kararlılığını sürdüren artı yüklü ligand yoktur. Ligand molekülünde merkez atomuna bağlanan atoma donör atom denir. Ligandlarda bir veya daha fazla donör atom bulunabilir.

    Dalga: Bir ortamda enerji taşıyan eğilim.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kimya Terimleri Sözlüğü