Eğitim Sitesi

Fiber Optik Aydınlatma Nedir? Fiber Optik Aydınlatma Hakkında Kısaca Bilgi

Fiber Optik Aydınlatma Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Fiber Optik Aydınlatma:

Işığı, fiber kablolarla elektrik veya ısı enerjisinin olumsuz etkilerini barındırmaksızın taşıma olarak ifade edilen yeni bir aydınlatma tekniğidir. Fiber optik aydınlatma iki ayrı kısımdan oluşur; ışık kaynağı ve fiber optik kablo demeti. Fiber optik aydınlatmada kablolar; cam fiber optik kablolar ve plastik fiber optik kablolar olmak üzere ikiye ayrılır. Fiber optik kablo sadece ışık taşıyıcıdır, elektrik akımı taşımaz. Fiber optik sistemlerde ışığın Ultraviyole (UV) ve infrared (IR) ışınımlar içermemesi nedeniyle değerli nesnelerin ve patlama riski yüksek yerlerin aydınlatılması için en iyi alternatiftir. Işık kaynağı ile armatürün farklı yerlerde olması, ulaşılması ve bakımı zor noktaların aydınlatılmasında kolaylık sağlar. Ayrıca efekt ve farklı modelleme seçenekleriyle tasarımda önemli bir yeri vardır. Fiber optik aydınlatmanın kullanım alanları, vitrin, mağaza, galeri ve sergi alanları, tabela, yön levhaları, yürüyüş yolu, kapı girişleri ve zemin aydınlatmaları, iç ve dış mekanlar, havuz, bahçe, fıskiye, çeşme vb. yerlerdir.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Melamin: Melamin, yapısı itibariyle zor kırılan ve yıllarca kullanılabilen, uzun ömürlü bir malzeme olan kimyasal ve sadece su içinde çözülebilen organik kökenli bir maddedir. Kütlece yüzde 66'sını oluşturan nitrojen sayesinde alev almayı geciktirici ve ısıya dayanıklı bir yapıya sahip melamin, zehirli ve yanıcı bir kimyasal bileşim olan Formaldehid ile birleştirildiğinde suda çözülmeyen, sert ve zor kırılan bir madde haline gelir. Bu reaksiyon sonunda, mutfak tezgahlarının yapıtaşı olan 'melamin reçinesi' ve özellikle temizlik malzemesi olarak kullanılan 'melamin köpük' oluşur. Kimyasal reaksiyondan ortaya çıkan bu iki ürün, mutfak dolap ve tezgahları, ses izolasyon ürünleri, sofra ve mutfak malzemeleri, çeşitli kumaşlar, alev almayı geciktiren kimyasallar, temizlik malzemeleri, yazı tahtaları, yer döşemesi, gübre ve hayvan yemi gibi pek çok malzemenin ya hammaddesi olarak ya da çeşitli maddelerle kimyasal reaksiyonlara sokularak çok daha farklı ürünlerin imal edilmesinde kullanılır.

    Donatı: 1- Betonla birlikte çalışmak üzere yapı elemanları sıyrılmayacak şekilde, betonun içine yerleştirilmiş dairesel kesitli belirli bir dayanım özelliğine sahip çelik çubuklardır. 2- Teçhizat. 3- Servis eşyası, mobilyaların geneli.

    Açıklık: Yatay bir taşıyıcı yapı öğesinin dayanak noktaları arasındaki uzaklık.

    Barhana: Büyük kullanışsız konak.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü