Eğitim Sitesi

En büyük ortak bölen (E.B.O.B.) Nedir? En büyük ortak bölen (E.B.O.B.) Hakkında Kısaca Bilgi

En büyük ortak bölen (E.B.O.B.) Terimi Hakkında Bilgiler

Matematik-Geometri Terimi Olarak En büyük ortak bölen (E.B.O.B.):

İki veya daha fazla sayma sayısının ortak bölenleri arasında en büyük olanına, bu sayıların en büyük ortak böleni denir.

 

    Benzer Matematik-Geometri Terimleri

    Grafik: 1- İstatistik çalışmalarında elde edilen bilgiler, ilk bakışta anlaşılabilmesi için, resim, şekil veya çizgilerle gösterilir. Sayılar veya çokluklar arasındaki bağıntıyı gösteren bu şekillere grafik denir. 2-Bir bağıntının tüm elemanlarının analitik düzlemde işaretlenmesiyle oluşan noktalar kümesi. 3- Bir fonksiyonun (x,f(x)) noktalar kümesinin koordinat sisteminde işaretlenmesi ile oluşan noktaların bileşim kümesi.

    Cebir: 1-Sayıların bilinmeyenle temsil edildiği matematik cümlesi. 2-Artı ve eksi gerçek sayılarla, bunların yerini tutan harfler yardımıyla nicelikler arasında genel bağlantılar kuran matematik kolu.

    Ortak Dikme: Bir doğru parçasının orta noktasına dik olan doğru.

    Penrose Karoları: 1973 yılında ünlü İngiliz Fizikçi Roger Penrose tarafından bulunmuştur. Bu karoların en önemli özelliği periyodik olmadan düzlemi sonsuza kadar kaplayabilmeleridir. Penrose'un karo kümeleriyle beşli dönel simetriye sahip kaplamalar yapılması mümkündür.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Matematik-Geometri Terimleri Sözlüğü