Eğitim Sitesi

Ekstansif (Geleneksel) Tarım Nedir? Ekstansif (Geleneksel) Tarım Hakkında Kısaca Bilgi

Ekstansif (Geleneksel) Tarım Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Ekstansif (Geleneksel) Tarım:

Az emek ve az giderle yapılan tarım yöntemidir. Modern tarım yöntemleri uygulanmaz, nadas sık kullanılır, birim alandan alınan ürün ve verim düşüktür.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Meridyen: 1- Kutup noktalarını birleştiren ve paralelleri dik kestiği varsayılan yarım çemberler. 2- Bir kutup noktasından diğer kutup noktasına uzanan, Ekvator ve Paralelleri dik kestiği varsayılan yaylara meridyen denir.

    Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu: Yeni gelişme ve projelerin çevreye olabilecek sürekli ya da geçici potansiyel etkilerinin, sosyal sonuçları ve alternatif çözümleri de içine alacak biçimde analizi ve değerlendirilmesi.

    Akarsu Rejimi: 1-Akarsuyun akımının yıl içerisinde gösterdiği değişmelere rejim ya da akım düzeni denir. 2-Akarsuyun akımının yıl içerisinde gösterdiği değişmelere rejim ya da akım düzeni denir. Akarsu rejimini belirleyen temel etken havzanın yağış rejimidir. Yağışların az, sıcaklık ve buharlaşmanın fazla olduğu dönemlerde akarsu akımı düşer. Yağışların fazla olduğu ve kar erimelerinin görüldüğü dönemlerde akım yükselir.

    Doymamış Hidrokarbon: Molekülünde iki ya da daha fazla karbon-karbon çoklu bağları içeren hidrokarbon.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü