Eğitim Sitesi

Demokratik Devlet Nedir? Demokratik Devlet Hakkında Kısaca Bilgi

Demokratik Devlet Terimi Hakkında Bilgiler

Hukuk Terimi Olarak Demokratik Devlet:

Halkın devlet yönetimine katılması esasına dayanan devlettir.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Demokratik Devlet:

Yasama, yürütme, yargı güçlerini kullanan kurumların temsilcileri yetkilerini halktan alırlar ve seçimle belirlenirler. Ayrıca bu güçler birbirlerinden bağımsız organlar tarafından kullanılır.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Demokratik Devlet:

Halkın devlet yönetimine katılması temeline dayanan devlet düzeni. Çoğulcu, katılımcı, parlamenter rejime dayalı kamusal yönetim biçimi.

 

    Benzer Hukuk Terimleri

    Garp: Batı

    Güvenlik soruşturması: Kişinin kolluk kuvvetleri tarafından halen aranıp aranmadığının, kolluk kuvvetleri ve istihbarat ünitelerinde ilişiği ile adli sicil kaydının ve hakkında herhangi bir tahdit olup olmadığının, yıkıcı ve bölücü faaliyetlerde bulunup bulunmadığının, ahlaki durumunun, yabancılar ile ilgisinin ve sır saklama yeteneğinin mevcut kayıtlardan ve yerinden araştırılmak suretiyle saptanması ve değerlendirilmesi.

    Adem-i ifâ: Yapmamak; yerine getirmemek; borcu ödememek

    Hak Ehliyeti: 1- Sağ doğmak şartıyla ana rahmine düştüğü andan ölüm anına kadar olan dönemde herkesin sahip olduğu medeni haklardan (evlenme, mülk edinme vb.) yararlanma yeteneği. 2- Hukuki işlem yapabilme ehliyeti, alacak sahibi olma, borçlanabilme yeteneği.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Hukuk Terimleri Sözlüğü