Eğitim Sitesi

Değişken Faizli İhraçlar (Floating Rate Notes) Nedir? Değişken Faizli İhraçlar (Floating Rate Notes) Hakkında Kısaca Bilgi

Değişken Faizli İhraçlar (Floating Rate Notes) Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Değişken Faizli İhraçlar (Floating Rate Notes):

Getirisi, ihracı sırasında sabitlenmeksizin önceden belirlenen başka değişkenlere bağlanan kıymetlerdir. Gerçekleşen enflasyona veya LIBOR gibi uluslararası faiz oranlarının, örneğin geçmiş 3 aylık ortalamasına endekslenen ihraçlar bu türe girmektedirler. Getiri (faiz) oranlarındaki belirsizliğin arttığı ve fiyat oluşumlarının güçleştiği ortamlarda, hem ihraç eden hem de yatırımı yapan kişi ve kuruluşlar açısından riski daha düşüktür. (Floating Rate Notes)

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Yapısal Bankacılık Reformları: Birçok farklı ürün ve hizmeti aynı çatı altında sunan evrensel bankacılık modelinin neden olduğu sorunların krizle birlikte ortaya çıkmasıyla gündeme gelen ve temel olarak bankaların riskli ve karmaşık işlemlerini yürüten bölümlerinin ayrı birer tüzel kişilik altında toplamalarını öngören reformlardır. (Structural Banking Reforms)

    Bedelsiz Sermaye Artırımı: Anonim ortaklıkların, iç kaynaklarından yaptıkları sermaye artırımı karşılığı çıkardıkları hisse senetlerini bir bedel almaksızın ortaklarına dağıtarak gerçekleştirdikleri sermaye artırımlarıdır. Bedelsiz hisse senedi alma hakkı bir süre ile sınırlandırılamaz.

    İflas: Şirketin borçlarını ödeyemez duruma düşmesi nedeniyle alacaklı ya da alacaklıların talebi üzerine mahkemece karar ve ilan edilmesidir.

    Gelir Tablosu: İşletmenin belli bir faaliyet dönemine ilişkin kâr-zarar durumunu gösteren malî tablo.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü