Eğitim Sitesi

Bibliyografik Veritabanı (Bibliographic Database) Nedir? Bibliyografik Veritabanı (Bibliographic Database) Hakkında Kısaca Bilgi

Bibliyografik Veritabanı (Bibliographic Database) Terimi Hakkında Bilgiler

Kütüphanecilik Terimi Olarak Bibliyografik Veritabanı (Bibliographic Database):

Bir katalog veya dizinin elektronik versiyonu. Elektronik bir veritabanını kullanan kullanıcı, yayın, yazar, konu, başlık ya da başka tarama terimleri altında araştırma yaparak aradıklarını bulabilir.

 

    Benzer Kütüphanecilik Terimleri

    Tam Metin (Full Text): Bir veya birkaç dergi, magazin ve/veya gazetede basılmış makalelerin ya da tek bir çalışmanın tam metnini sağlayan elektronik kaynaktır.

    Bibliyografik Gönderme / Referans (Bibliographic Citation): Kataloglarda, dizinlerde ve literatür kaynakçalarında kullanılan ve bir yayının teşhis edilmesine yarayan bilgi. Formatları değişebilir ama bir kitap göndermesi (atıf) genellikle en azından yazar, başlık, yayıncı ve yayın tarihi hakkında bilgiler içerir. Bir makale göndermesi ise yazar, başlık, tarih ve makalenin içinde yer aldığı süreli yayın hakkında bilgiler içerir.

    Kütüphaneler arası ödünç (interlibrary loan (ILL): Kütüphaneler arasında bir işbirliği sistemi olup kullanıcılar sisteme dahil olan diğer kütüphanelerden de ödünç materyal alabilirler.

    Yenileme: Ödünç alınmış kütüphane kaynaklarının ödünç sürelerini uzatma.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kütüphanecilik Terimleri Sözlüğü