Eğitim Sitesi

Kütüphaneler arası ödünç (interlibrary loan (ILL) Nedir? Kütüphaneler arası ödünç (interlibrary loan (ILL) Hakkında Kısaca Bilgi

Kütüphaneler arası ödünç (interlibrary loan (ILL) Terimi Hakkında Bilgiler

Kütüphanecilik Terimi Olarak Kütüphaneler arası ödünç (interlibrary loan (ILL):

Kütüphaneler arasında bir işbirliği sistemi olup kullanıcılar sisteme dahil olan diğer kütüphanelerden de ödünç materyal alabilirler.

 

    Benzer Kütüphanecilik Terimleri

    Referans / Danışma: 1. Kullanıcıların ihtiyacı olan bilgiyi sunma hizmeti. 2. Bazen “referans” kelimesi, ansiklopediler, indeksler, el kitapları, sözlükler vb. gibi kaynakları içeren koleksiyonunu adlandırmakta kullanılır. 3. Bir esere alıntı yapmak da referans olarak bilinir.

    Üç ayda bir çıkan: Yılda dört defa yayınlanan. Ayrıca ilkbahar, yaz, sonbahar ve kış dönemlerinde çıkan yayınları da ifade eder. Birçok akademik dergi üç aylık olarak yayınlanır.

    Orijinal Kataloglama (Original Cataloging): Katalog bilgilerini başka bir kaynaktan elde edilen verilerle sağlamak yerine doğrudan doğruya eldeki malzemenin kendisinden hazırlamak anlamına gelir. Orijinal kataloglama emek yoğun olup genellikle bilginin başka kaynaklardan sağlanamayacağı durumlarda kullanılır.

    Baskısı mevcut kitap (books in print - BIP): Normal kitap ticareti kanalları kullanılarak satın alınması mümkün olan baskısı mevcut tüm kitaplar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kütüphanecilik Terimleri Sözlüğü