Eğitim Sitesi

Başlangıç Marjı Nedir? Başlangıç Marjı Hakkında Kısaca Bilgi

Başlangıç Marjı Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Başlangıç Marjı:

Müşterinin yapacağı işlemlerde teminat olarak alınan ilgili kurumca belirlenmiş başlangıç miktarı.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Beklenti Yönetimi: Para politikası çerçevesinde beklenti yönetimi, TCMB'nin, ekonomik birimlerin orta ve uzun vadeli enflasyon beklentilerinin enflasyon hedefleri doğrultusunda şekillenmesini temin etmeye yönelik olarak uyguladığı stratejiler bütünüdür. (Expectation Management)

    Bağımsız Dış Denetim: Ortaklıkların ve sermaye piyasası kurumlarının kamuya açıklanacak veya Sermaye Piyasası Kurulu'nca istenecek mali tablolarının, genel kabul görmüş muhasebe kavram ilke ve standartlarına uygunluğu ile bilgilerin doğruluğunun ve gerçeği dürüst bir biçimde yansıtıp yansıtmadığının, denetçiler tarafından denetim ilke ve kurallarına göre, defter, kayıt ve belgeler üzerinden incelenmesini ve tespit edilen sonuçların rapora bağlanmasını ifade eder.

    Döviz Kredisi: Türkiye'ye döviz girdisi sağlayabilecek faaliyetlerin (ihracat, ihracat sayılan satış ve teslimler ile döviz kazandırıcı faaliyetlerin) finansmanı amacıyla kullandırılan bir kredi türü.

    Kişisel Kimlik Numarası (PIN): Kart sahteciliğinin önlenmesine yardım eden ve bir kart sahibini onaylamakta kullanılan numara. PIN kart sahibinin ATM'den her para çekişinde kullanılır. PIN numaraları kart sahiplerini mal ve hizmet alırken onaylamak için kullanılmaktadır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü