Eğitim Sitesi

Bambu Nedir? Bambu Hakkında Kısaca Bilgi

Bambu Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Bambu:

Mobilya yapımında kullanılan kamış. Tropikal menşeli dayanıklı ve esnek bir malzemedir, bini aşkın çeşidi bulunmaktadır.

 

Perdecilik Terimi Olarak Bambu:

Sıcak ülkelerde yetişen, boyu 25 metreye kadar uzayabilen, mobilya, perde vs. yapımında kullanılabilinen bir tür kamış cinsidir.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Pres Kapı: Pres kapı ve kasası telaro, içerisine ızgara döşenerek üzerine kontrplak yapıştırılması yöntemiyle elde edilen bir kapıdır.

    PVC: Polivinilklorür kısaltması. Vinil asbest yer karosu, kimi su boruları ve elektrik kablo yalıtımları ana maddesi. Elektrik kablolarının yalıtımında, suya karşı geçirimsizlik sağlanmasında kullanılan yanmaz bir polimer, vinil reçine. Döşeme kaplama gereçleri yapmakta kullanılan PVC'den, temiz ve pis su boruları da yapılmaktadır.

    Nihale: Sofrada kullanılan tencere altlığı.

    Asma Klozet: Ayaksız klozetler duvara asılır ve pis su çıkışları da duvara doğru olur. Bitmiş duvar üzerindeki Ø100 mm PVC pis su giderine klozetin arkasında olan çıkışı oturtularak monte edilir. Hela taşının arkasındaki duvarda, ekseni 230 mm olan Ø100 mm PVC boru veya tesisat bacası olmalıdır. Duvara bağlantıları dübel, vida ile duvara vidalayarak veya bağlantıda tüm yükü döşemeye taşıyan özel metal destek aracılığıyla yapılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü