Eğitim Sitesi

Bağlantı ve Sistem Kullanım Anlaşması (BA) Nedir? Bağlantı ve Sistem Kullanım Anlaşması (BA) Hakkında Kısaca Bilgi

Bağlantı ve Sistem Kullanım Anlaşması (BA) Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Bağlantı ve Sistem Kullanım Anlaşması (BA):

Yeni kullanıcılar tarafından, Tesis ve Teçhizatlarının İletim Sistemine Bağlanmasından önce, ana bağlantı ve sistem kullanım anlaşmasıyla birlikte imzalamış olması gereken anlaşma. İletim Sistemine bağlantının sağlanmasından sonra, bu anlaşma, tarafların davranışlarında belirleyici olur.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Çift Baralı ve Transferli Sistem: İki ana bara ve bir transfer fiderinden oluşan bara düzenidir.

    Kullanıcı: Merkezi Yük Dağıtıma dahil edilen Üretim Gruplarına ya da Doğrudan Bağlı Üretim Santrallarına sahip tüm Enerji Üreticileri, tüm Lisanslı Hizmeti Sağlayıcıları, Dağıtım Hizmeti Sağlayıcıları, ve Doğrudan Bağlı Tüm Tarife Dışı Müşteriler ve onlara bağlı olan Tüketiciye Satış Hizmeti Sağlayıcıları. Bu terim, yerine göre, Şebeke Kodu'nun kendilerine uygulandığı tüm kişiler anlamına gelir.

    İletim Şebekesi: TUISO ya da İletim Hizmeti sağlayıcısına ait Yüksek gerilim şebekesi, ya da duruma göre, bu şebekenin bir bölümü.

    Marjinal İşletme Maliyeti: Verilen programlara bağlı olarak işletilmekte olan elektrik sisteminde (Üretim, İletim, Dağıtım, Tüketim dahil)meydana gelecek sürekli değişikliklerin (Yük, Malzeme, Revizyon, Bakım vd.) karşılığında sürekli ilavelerle veya eksiltmelerle Üretim, İletim, Dağıtım bölümlerinde veya bu bölümlerden satış noktalarına kadar şebeke parçalarındaki Üretim=Tüketim dengesini sürekli sağlayan en ekonomik (saatlik, günlük, aylık, yıllık) işletme seviyesini tutturan mali değerdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü